Poslední kufr 2022

Uzavření letošní orienťácké sezóny oddílu OB Říčany se uskutečnilo v sobotu 12.11. v seminární místnosti Astronomického ústavu v Ondřejově.

A hvězdná - nebeská tematika evidentně inspirovala účastníky při přípravě masek a objevila se také na mapách závěrečného běhu – viz přiložená fotodokumentace. Mezi maskami jsme viděli např. kometu, nápaditě zpracovanou černou díru či nebeskou oblohu.

Astronomie na mapách se představila už vlastním rozdělením kategorií – planetky, komety a meteory. A mapy – např. kontroly byly zpracovány jako hvězdy souhvězdí Orion.

Sešli jsme se v dopolední rozpouštějící se mlze a za znepokojujících výstřelů snad prý jen trénujících myslivců. Proto jsme trochu přeskládali program – nejdříve vyhlášení nejlepších sportovců oddílu, potom závod v lese, následovala polévka a vyhlášení majitele Posledního kufru.

Popořadě: Trenéři a vedení sečetli výsledky našeho letošního snažení a Pavel – v epesní masce Rákosníčka (slovník cizích slov do češtiny překládá jako fakt cool ) ocenil ty nejaktivnější – nejvýše se umístili Maja, Barča, Honza Pr., Verča P., Laura, Maki, Adélka K, Zuzka, Áďa Č, Verča H. Oceněná (celá) dvacítka dětí si jako odměnu odnesla Toffifee a hlavně nové ponožky s logem OB Říčany! Ať se jim všem v nich dobře běhá!

Po vyhlášení jsme se vydali do lesa – mezitím utichla střelba, zmodrala obloha, byl podzimní den jako malovaný. Jako návnadu jsme nejdříve do lesa vypustili Dana V., který zaháněl zbývající myslivce a plašil případné divočáky. Nebo obráceně?

A nakonec přišlo vyhlášení nejlepší masky a majitele Posledního kufru. O nejlepší masce hlasovali všichni přítomní - dělené první místo získali Lukáš – maska bagr a Pavel – Rákosníček, na třetím místě se umístila Martina jako namakaný Rambo. Kromě těchto oceněných masek jsme viděli i kandidáty na prezidenty, spáče, několik horolezců v čele s Adamem Ondrou, Duo Twister, mývala, gamblera, Mavericka, A. Schwarzenegera, pavouka, H. Havlíčka, piráta, tajné agentky a mnoho dalších – všichni, kdo si masku připravili, přispěli k pestrosti zábavy. Díky!

Poslední kufr získal letos Mára – za sportovní výsledky*, nadšení do závodění a hlavně za odvážný dvojnásobný záskok ve štafetách HD12, mimo jiné na Českém poháru štafet (přičemž běhá kategorii H10).

Autorka článku se doslechla, že Mára vystavil kufr doma na vskutku významném místě - před televizi a žádal mamku o zakoupení speciálního štětečku, kterým by mohl kufr pravidelně oprašovat. Kufr je opravdu v zodpovědných rukou! Je vidět, že si závodník ceny opravdu váží.


 


*např. 3. místo v závodě oblastního žebříčku na Oslí farmě, kdy získal medaili prý těžší než je medaile z mistrovství světa dospělých, kterou má doma Baptista Rollier – slyšeli jsme komentář mámy Moniky, když medaili přebíral také Alex R.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Závody. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.