O-domeček

Kdo jste v posledních týdnech procházeli Strašínskou ulicí od sokolovny směrem do lesa, nemohli jste si nevšimnout nového dřevěného domečku za plotem vedle Baráčnické rychty. Tak vězte, že to je náš nový O-domeček. Po 14 letech fungování oddílu máme konečně místo, kde budeme mít složený oddílový materiál. A pro nějaké oddílové akce, třeba zakončení jarní sezony spojené s opékáním buřtů, budeme moci i využít okolní pozemek.

Nápad postavit nějakou boudu pro oddílový materiál v nás nazrával už delší dobu. S každým pořádáním závodu přibývá materiálu, máme krabice plné pytlů a fáborků, nepoužité kelímky, ale pak i dva stany, stojany na kontroly a další věci... a všechno to zatím bylo po garážích a půdách našich členů.

Akce domeček se spustila v okamžiku, kdy se na facebooku města objevila k odebrání chatička (vytvořená z prastaré stavební buňky). Podařilo se nám dohodnout se s kmenem Bobrů Ligy lesní moudrosti, kteří po baráčnících převzali rozpadající se baráčnickou rychtu u lesa za sokolovnou, že můžeme chatičku postavit hned vedle. Ovšem ukázalo se, že chatičku nelze od školy v Nerudově ulici, kde byla asi 30 let umístěna, už nijak odvézt, protože mezitím vzrostly stromy v ulici a byly rozšířeny chodníky a jeřáb se tam prostě nevešel.

Nicméně už jsme byli rozjetí a měli jsme místo, kam domeček postavit. Hned den na to se ozval Lukáš s tím, že u sousedů se bude stavět dům a k dispozici je dřevěná chatička, která na pozemku stojí. Řešili jsme, jak ji odstrojit a odvézt. Mezitím se několik brigádníků z oddílu postaralo o vyhloubení děr a místní stavební firma vylila betonové patky na místě, kde domeček bude stát. Vlastní odvoz byla také rychlá akce - vše zařídil Honza s pomocí dvou firem ze Světic, Honza zajistil i odstrojení a následnou zpětnou instalaci střechy. S Lukášem jsme mu drželi žebřík... a pak přidali pár hřebíků a zalátali díry pod krytinou. A finále dotáhl Zbyněk, když k domečku truhlářsky vyrobil krásné okenice.

Takže domeček je hotov a vypadá bezvadně. Pár drobností bychom ještě měli dotáhnout (zařídí někdo natření okenic nebo vytvoření našeho oddílového panáčka jako domovního znamení?), ale už ho začínáme navážet. Kdo tedy máte nějaký oddílový materiál, tak se ozvěte. Klíče od domečku budou zatím k dispozici u Vosáhlů, Rožků, Seidlů a Kotenů.

Na realizaci O-domečku se podíleli:

Lukáš Končický

Honza Rohlíček

David Rožek

Zbyněk Plach

Roman a Miki Kuthanovi

Honza Tolar

Honza Krejčík

stavební firma Kepka, Říčany

autodoprava Muran, Světice + Energoservis Švamont s.r.o., Světice

 

Místo nám poskytli Liga lesní moudrosti, kmen Bobrů a město Říčany

 

DĚKUJEME!

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.